Lampaat ja lammastuotteet

Lampaiden kasvatusIMG_0920 (800x600)

Rantakorvessa kasvatetaan kahta suomalaista alkuperäisrotua, suomenlampaita kaikissa väreissä (musta, ruskea ja valkoinen) sekä harvinaisempia kainuun harmaksia.  Karitsoinnit tapahtuvat maalis-huhtikuulla  ja pienempi erä loppukesästä, lampaat viettävät kesän laitumilla.  Loppusyksystä ja maaliskuussa on mahdollisuus saada ennakkotilauksesta lihaa suoraan tilalta tuoreena, liha on valmiiksi paloiteltu ja pakattu teurastamolla.  Myymme lihan pääasiassa kokonaisina tai puolikkaina ruhoina, näin liha tulee myös kuluttajalle edullisimmaksi. Muina aikoina voit ostaa meiltä lammassäilykkeitä ja voit myös kysyä pakasteita.  Tilalta saa omien lampaiden taljoja eri väreissä, villalankaa ja hahtuvalankaa sekä huovutuslevyjä.  Langat sopivat hyvin kasvivärjäykseen.

Liha ja lihajalosteet

Tuoretta karitsanlihaa on saatavilla 4-5 kertaa vuodessa ennakkotilauksesta. Muina aikoina voit kysyä pakasteita. Lisää tietoa lihasta löydät täältä.

Lammastäyslihasäilykettä on jatkuvasti saatavana. Erittäin maukas ja täyslihainen Lammaswursti on monen suosikki, lisäksi meiltä saa bratwurstia, grilleriä ja tulisempaa chorizogrilleriä.  Makkaroita teetetään muutaman kerran vuodessa ja myydään pakkasesta.  Teuraserien yhteydessä teetämme toisinaan erikoisherkutetteluun luutonta savustettua lampaanpaistia ja ulkofilettä. Tervetuloa tutustumaan ja hakemaan herkkuja! Tässä tarkempi hinnasto.

Villa ja taljat

Meiltä saa 100% suomenlampaan villaa, 2- tai 3-säikeisenä kaikissa luonnoväreissä; musta, ruskea, vaalean – ja tumman harmaa sekä valkoinen.  Lisäksi löytyy tummanharmaata sukkalankaa, jossa on nylonia 5%, jotta kantapäät kestäisivät kulutusta paremmin. Villalangat ovat 7,50€ / 100g kerä. Taljojen hinnat ovat alkaen 80€.  Tästä löydät tällä hetkellä myytävänä olevat taljat. Tilalla on pieni myymälä, ja voimme myös toimittaa tuotteita postitse.