Lampaan liha

Karitsanlihaa Rantarkoven tilalta

Suomenlampaan karitsanliha on hienosyistä, vaaleaa ja mietoa.  Karitsalla tarkoitetaan alle vuoden ikäistä lammasta. Suomenlampaan liha on erityisen vähärasvaista, koska rasva ei ole marmoroitunut lihasten sisään vaan on suurimmaksi osaksi lihan päällä ja lihasten välissä ja näin se on tarvittaessa helppo poistaa. Rantakorven luomutilan lampaat ovat laitumella niin paljon kuin mahdollista ja ulkoilevat myös talvella eläen mahdollisimman luonnonmukaista elämää.

Otamme lihasta ennakkotilauksia. Tuoretta lihaa on saatavilla lokakuun alussa, marraskuun lopulla sekä maalis-huhtikuussa. Lihan myymme pääasiallisesti joko puolikkaina tai kokonaisina ruhoina, mikä tulee asiakkaalle edullisimmaksi ja näin tulee myös käytettyä karitsaa monipuolisesti. Hienopaloitteluun saa halutessaan lisäksi jauhelihaa n.1/2kg/puolikas karitsa. Lihat tulevat vakumoituna annospaloihin. Vakuumissa liha säilyy tuoreena noin 30 päivää.  Muuten liha säilyy kylmässä viikon verran ja toki se kannattaa pakastaa heti.  Pakkasessa vakumoitu kokoliha säilyy noin vuoden.  Voit saada lihan myös karkeapaloiteltuna ja paloitella lihan itse mielesi mukaan ja käyttää esim. satulan/fileet kokonaisina.  Myymme ympäri vuoden myös piempiä paloja pakkasesta suoraan tilalta.

Hienopaloittelu

    • viulu kokonainen (paistiksi, savulihaksi)
    • selkä l.satula parikyljyksinä (pannuun, grilliin)
    • etuselkä viipaloituna kiekkoina (pannuun, grilliin, kastikkeisiin)
    • lapa viipaloitu / kokonainen (pataan, grilliin, paistiksi)
    • kylkiripsit (grilliin, pataan, luuttomana käärepaistiksi)
    • potka (keittoon, patoihin, kastikkeisiin)
    • kuve (jauhelihaksi) (keittoon, patoihin, kastikkeisiin)
    • niska viipaloituna kiekkoina / (jauhelihaksi) (keittoon, patoihin, kastikkeisiin)

Kokonainen hienopaloiteltu karitsa (16-22kg) 14,50€/kg, Puolikas hienopaloiteltu karitsa 15,50€/kg (sis.alv 14%)

Karkeapaloittelu

    • eturuho
    • selkä
    • kyljet
    • takaruho

Kokonainen karkeapaloiteltu karitsa (16-22kg) 14€/kg, puolikas karkeapaloiteltu karitsa 15€/kg (sis.alv 14%).

Meiltä saa myös pakkasesta ympäri vuoden pienempiä paloja!

Hinnasto:

KARITSANLIHA (tuore/pakaste)
Jauheliha (n.0,5kg) 16€/kg
Viulu, paistikiekko 20€/kg
Lapa, niska 20€/kg
Kyljykset/satula 22€/kg
Parikyljykset/kare 25€/kg
Kylkiribsit 9€/kg
Etuselkä 18€/kg
Ulkofile/luuton paisti 30€/kg
Sisäfile 40€/kg
• Lihat n. 0,5kg vakuumipakkauksissa